Türk Pilot Vecihi Hürkuş’un adı Ataşehir’de ölümsüzleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Pilot Vecihi Hürkuş’un adı Ataşehir’de ölümsüzleştirildi
Abone ol
Yerli Malı Haftası münasebetiyle Kemal Berktan Ortaokulu tarafından tasarlanan, Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı’nın katılımıyla Yerli ve Milli Kalkınmanın simgelerinden Vecihi Hürkuş Teknoloji Atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.

Yerli Malı Haftası münasebetiyle Kemal Berktan Ortaokulu tarafından tasarlanan, Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı’nın katılımıyla Yerli ve Milli Kalkınmanın simgelerinden Vecihi Hürkuş Teknoloji Atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.


Açılışa, Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ercan Metin, Nazım Yurdagül ve Vefa Vedat Budak, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, Ataşehir Eğitim Hizmetleri Derneği Başkanı İsmail Dağ, KBO Müdürü Göncer Demiryülek, okulun öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış töreni Vechi Hürkuş ile ilgili sinevizyon gösterisiyle devam etti.

“EĞİTİM İLE KARAKTER BİR ARAYA GELDİĞİ ZAMAN ORTAYA NİTELİKLİ BİR NESİL ÇIKAR”

Açılış konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Okul Müdürü Göncer Demiryülek; “Eğitim hepimizin bildiği temel tanımıyla, yetişkinleri, yetişenleri yetenekli bir şekilde bulundukları seviyeye getirmektir.  Dolayısıyla eğitimin en önemli ayaklarından bir tanesi ise hiç şüphesiz karakterdir. Eğitim ile karakter bir araya geldiği zaman ortaya nitelikli bir nesil çıkar ve bize içinde bulunduğumuz ve ası hedefimiz olan muasır medeniyetler seviyesine ulaşma idealimizde gerçekleşmiş olur” diyerek tarihten örnekler vererek konuşmasını tamamladı.

“ÖNEMLİ OLAN YERLİ VE MİLLİ OLMASIDIR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım, cep telefonu örneğini vererek; “ Bu bir demirdir. Aslında bu telefonu demirden farklı kılan şey bilimdir. İşte bilim bu kadar önemli bir şey. Bunun yanında daha önemli olan bir şey ise yerli ve milli olmasıdır. Bunun için okulumuz yerli ve milli bir teknoloji laboratuvarı açmış. Bu vesile ile okul yönetimine ve destek olan tüm paydaşlara teşekkür ederim” dedi.

“GENÇLER SİZLER ŞANLI TARİHİMİZİN ŞU ANKİ NESİLLERİSİNİZ”

Öncelikle bu programa katkı ve destek verenlere teşekkür eden Kaymakam Bekir Dınkırcı; “Bizim gençlerden beklentimiz şu. Baktığımızda beynimizin en verimli algılama yaşı 0-6 yaş arasıdır. Çok önemli bir tablodur. Sevgili gençler siz ne kadar çok kitap okursanız gireceğiniz sınavlarda başarınız daha çok artar. Bu okulun mezunlarının bir kariyer günleri düzenlemesinde çok fayda var. Gençler sizler için geldim. Hangi şartlarda olursa olsun sizi geleceğe yönelik her türlü hazırlığı yapmanız lazım. Bugün açılışını yapacağımız teknoloji Ataölyesine ismini verdiğimiz Vechi Hürkuş kendisini sivil havacılığa adamış bir değerimiz.  Emanetleri, ismi bugüne kadar gelmiş sizlerde inşallah daha ileri noktalara taşıyacaksınız. Biz size güveniyoruz. Sizde kendinize güvenin. Çok kitap okuyacağız, çok test çözeceğiz. Meslek seçimlerinde öğrencilere destek verecek rehberlik hizmetlerinin arttırılması gerekir. Buda okul yöneticilerimizin ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bir görevidir. Bize her alanda bu devlete, bu millete hizmet etmiş herkese teşekkür ederim. Vechi Hürkuş gibi isimler artık marka olmuş isimlerdir. Gençler sizler şanlı tarihimizin şu anki nesillerisiniz.  Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve havacılık tarihimize katkı sunan herkesi rahmetle anıyorum” diye konuştu. 

Protokol konuşmalarından sonra kurdele kesilerekaçılış gerçekleştirildi. Protokol teknoloji Laboratuvarını gezerek öğrencilerle bir süre sohbet edildi. Kaymakam Bekir Dınkırcı öğrencilerle ilgilenerek çok kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Minik müzisyenlerin dinletileri açılışa ayrı bir renk kattı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı GerçekleştiÖnceki Haber

Ataşehir’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Ger...

2023 Yılının Son Arıcılık Kursiyerleri Sertifikalarına KavuştuSonraki Haber

2023 Yılının Son Arıcılık Kursiyerleri S...

Yorum Yazın