Kızılay Ataşehir Şubesi, Okul Kızılay Gönüllü Temsilcileriyle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızılay Ataşehir Şubesi, Okul Kızılay Gönüllü Temsilcileriyle Buluştu
Abone ol
Türk Kızlayı Ataşehir Şubesi okullarda Kızılay faaliyetlerini arttırmak amacıyla okullardaki Kızılay Kulübü sorumlu öğretmenleriyle toplantı organizasyonu düzenledi.

Türk Kızlayı Ataşehir Şubesi okullarda Kızılay faaliyetlerini arttırmak amacıyla okullardaki Kızılay Kulübü sorumlu öğretmenleriyle toplantı organizasyonu düzenledi.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izni ile yapılan toplantıda Kızılay ile birlikte nasıl bir çalışma yürütüleceği üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım, İlçe Şube Müdürü Nazım Yurdagülen, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, Ataşehir Kızılay Şube başkan yardımcısı İsmail Dağ ile okullarında Kızılay’dan sorumlu öğretmenler katıldı.

Toplantıda 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Ataşehir Kızılay Şube başkanı Talha Keleş Kızılay’ın çalışmalarıyla ilgili katılımcıları bilgilendirerek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

“YARDIM FAALİYETLERİMİZİ GÖNÜLLERİMİZ VE BAĞIŞÇILARIMIZIN YARDIMLARIYLA YAPIYORUZ”

Talha Keleş konuşmasının devamında; “ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde bu toplantıyı düzenledik. Mustafa kemal Atatürk’ün 1935 tarihinde kurduğu Kızılay şubesi olarak o günden bugüne amaçları doğrultusunda faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Şube başkanı olarak burada bir emanetçiyim. Bu emaneti daha sonra gençlere, diğer arkadaşlarıma bırakacağım. Ancak Kızılay nedir, Kızılay ne yapar bunların bilinmesi lazım.  Bunların bilinmesi için bilgilendirilmelerin yapılması lazım. Siz değerli hocalarımızın da bu Kızılay faaliyetleriyle çocuklarımıza bu bilgiyi aşılamamız lazım. Ben beş senedir şube başkanıyım. Bu zaman zarfında Elazığ depremiyle başladık, pandemiyle devam ettik, Manavgat yangınlarında çalışmalarımıza devam ettik, daha sonrasında 6 Şubat depreminde 3-4 ay uzun bir süre deprem bölgesinde faaliyetlerimizi aktif olarak sürdürdük. Türkiye’de 600 şubesi olan Kızılay’ın tek geliri olmayan şube biziz. Ancak yardım faaliyetlerimizi gönüllerimiz ve bağışçılarımızla yapıyoruz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN BU KONUDA YETİŞTİRİLMESİ, BİLİNÇLENDİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

İlginç bir coğrafyada yaşıyoruz diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım;“ Ya bu coğrafya bizlere mükâfat olarak verildi ya da eziyet olarak. Ama aklınızı kullanırsak bize bir mükâfat, kullanmazsak her türlü acıyı yaşamak zorunda kalıyoruz. Şöyle ki; yaşadığımız coğrafya her türlü olumsuzluğa ve güzelliğe açık bir coğrafya. Gerek deprem, gerek yangın, gerek sel bakımında yaşanması çok olan bir coğrafya. Bizde her türlü iklim şartları var, her türlü çeşidi var. Bu bakımdan her türlü ürün yetişebiliyor. Her türlü manzarayı, güzelliği yaşayabiliyor. Bu açıdan güzel bir coğrafya. Ancak zaman içinde bu coğrafyamızda üzüldüğümüz olaylarda gerçekleşiyor. Böyle durumlarda ne yapıyoruz biz Kızılay gibi STK’larımız insanların yardımına koşuyor. Kurumları insanlar oluşturur, insanlar kurumları oluşturur. Kurumlar ne kadar duyarlı olursa o kurum o kadar çalışkan olur. Bu konuda sizlere de büyük görevler düşer. Çocuklarımızın bu konuda yetiştirilmesi, bilinçlendirilmesi çok önemli.  İnanıyorum ki çocuklarımıza her türlü yönlendirmeyi yapacaksınız, bundan şüphem yok.  Bu konuda hem Kızılay’a hemde siz değerli meslektaşlarıma çalışmalarınız da başarılar diliyorum”dedi.

Konuşmaların ardından Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş toplantıya katılan öğretmenlerin sorularını yanıtlamasıyla toplantı sona erdi.

Kızılay Kulübü Nedir?

Kızılay, sağlık, eğitim, güvenlik, insani yardım konularında insanlara yardım eden gönüllülük esasına dayalı hareket ederek insanları dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımına tabi tutmayan bir kuruluştur. Kızılay’ın ülke çapında ve uluslararası alanda önemi okullarımızda da eğitim ve öğretim aracı olarak kullanılmaktadır.

Okullarımızda bulunan Kızılay Kulübü, sağlıklı yaşam, eğitim hakları, güvende olma ihtiyacı, insani yardımlar gibi Kızılaycılık konusunda bilinçlendirme çalışmalarının öğrenciler tarafından gerçekleştirilmesiyle çalışmaktadır.

Kızılay Kulübünün Amacı Nedir?

  • Öğrenciler arasında Kızılaycılığın benimsenmesini sağlamak
  • Kızılay Faaliyetlerine katılımı özendirmek ve desteklemek, veren el ile alan el arasında köprü olmak
  • Bireysel ve toplumsal farkındalığın sağlanması ve artması yönünde başlangıçta Ataşehir ilçemizdeki okullarla birlikte hareket ederek, ortaklaşa çalışmalar yaparak, projeler üretmek ve uygulamak
  • Gönüllü öğrencilerin katılımı ile projeler, etkinlikler üretmek ve geliştirmek
  • Kan Bağışı ve kök hücre hakkında bilgi sahibi olmak ve çevremizi bilinçlendirmek
  • Sağlıklı Yaşam ve İlkyardımın önemini anlamak ve anlatmak
  • Yardımlaşmanın önemini anlamak ve anlatmak
  • Doğal afetlerde mücadele etme konusunda farkındalık oluşturmak

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ADD Ataşehir Şubesi’nden, Öğretmenlere anlamlı ziyaret!Önceki Haber

ADD Ataşehir Şubesi’nden, Öğretmenlere a...

Ataşehir’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı GerçekleştiSonraki Haber

Ataşehir’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Ger...

Yorum Yazın