Kemal Berktan Ortaokulu, Gazzeli çocuklar yararına kermes düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kemal Berktan Ortaokulu, Gazzeli çocuklar yararına kermes düzenledi
Abone ol
Küçükbakkalköy’de bulunan Kemal Berktan Ortaokulu, 7 Ekim’den bugüne İsrail’in Filistin’e yönelik yapmış olduğu saldırıları sonucunda ”Senin Farkındayım, Sorumluluğumu Biliyorum” anlayışı ile ”Gazzeli çocuklar yararına kermes” programı düzenledi.

Küçükbakkalköy'de bulunan Kemal Berktan Ortaokulu, 7 Ekim'den bugüne İsrail'in Filistin'e yönelik yapmış olduğu saldırıları sonucunda "Farkındayım, Senin Sorumluluğumu Biliyorum" anlayışı ile "Gazzeli çocuklar yararına kermes" programı düzenledi.

Fotoğraf ve resimler sergileniyor, yiyecek ve içeçekler ‘destek’ amacıyla sergileniyor

Okul bahçesinde 50 farklı stantta yiyecek, içecek ve tatlı ikramları, 30'u aşkın "7 Ekim'den bugüne Gazze'nin fotoğraflarla gerçek yüzü" fotoğrafları ve öğrencilerin gözünden "Gazze" resimleri ziyaretçileriyle buluştu.

Gazze’li çocuklar yararına düzenlenen kermese okul öğrencileri, çevre okul öğrencileri, öğretmenler, veliler ve Ataşehirli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Anneler “Gazze” için seferber oldular

Anne velilerin ağırlıkta el emeği, göz nuru ev yemekleri, tatlıları, sıcak aparatif öğünlerinin yanısıra 'Tantuni, Çiğ Köfte, Hayır Lokması, Gözleme' gibi ürünlerinde taze taze yapılıp fiş karşılığında satılması da dayanışma ağını büyüttü. Ayrıca, etkinlik alanında kitaplar ve meyve satışları da gerçekleştirildi.



 

Kermes gelirleri Gazzeli Çocuklar Yararına AFAD’a bağışlanacak
Erdem Yavuz (Sait Cordan Ortaokulu Müdürü) - Göncer Demiryülek (Kemal Berktan Ortaokulu Müdürü)

Erdem Yavuz (Sait Cordan Ortaokulu Müdürü) - Göncer Demiryülek (Kemal Berktan Ortaokulu Müdürü)

Etkinlik ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Göncer Demiryülek, "Kemal Berktan Ortaokulu, Senin Farkındayım,  Sorumluluğumu Biliyorum anlayışı ile hareket edip, ülkemizde ve dünyada meydana gelen en ufak bir hadiseyi kendisine rol edinmeyi şiar edinmiş bir kurumuz. Bu anlamda da Gazze'de yaşananlar karşısında Hz Ali Efendimiz "Bir zulme engel olamıyorsanız onu herkese duyurun" der anlayışıyla hareket etmek istedik. Buradaki amacımız, kermes yapıp para toplamak değildir. Amacımız çocuklarımızı bilgilendirmektir. Çünkü 75 yıldır bir zulüm var. Bizimde sessiz kalmamamız gerekiyordu.  İyi Bir İnsan, İyi Bir Vatandaş, İyi Bir Vatansever anlayışı ile öğrencilerimizi ve velilerimizi hareket geçirdik. Bu organizasyonumuz ile; Gazzeli kardeşlerimizin Filistin davasında yanlarında olduğumuzu belirttik. Kermesin gelirlerinin AFAD üzerinden Gazzeli öğrencilerimizin eğitimleri yararına bağışlayacağız. Bu süreçte emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kermes programı saat 16:00’a kadar, Kemal Berktan Ortaokulu bahçesinde devam edeceği öğrenildi.


Öğrenciler günün anlamına uygun Ay Yıldızlı Tişörtleriyle kermese renk kattılar. 



 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir’in evrensel değerler müzesi açıldıÖnceki Haber

Ataşehir’in evrensel değerler müzesi açı...

24 Kasım Öğretmenler Günü Ataşehir’de Kutlanıyor!Sonraki Haber

24 Kasım Öğretmenler Günü Ataşehir’de Ku...

Yorum Yazın