Ataşehir’de öğrenciler ders başı yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir’de öğrenciler ders başı yaptı
Abone ol
Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için yaz tatilinin ardından 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Ataşehir’de ise resmi ilköğretim haftası açılış töreni Kayışdağı Arifpaşa İlkokulu’nda gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için yaz tatilinin ardından 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Ataşehir'de ise resmi ilköğretim haftası açılış töreni Kayışdağı Arifpaşa İlkokulu'nda gerçekleşti.


Gerçekleşen törene; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Vedat Akyol, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Şube Müdürü Nazım Yurdagül, Abdurrahman Şenyüz, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saffet Yılmaz, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, Okul Müdürleri, CHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcıları ve Mahalle Temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Okul Müdürü Aslı Pekin, yeni eğitim - öğretim yılına dair konuşma gerçekleştirdi.

PEKİN: “OKULA GELMEK, ONDAN YARARLANMASI İNSAN HAYATINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR AŞAMADIR”


Okul Müdürü Aslı Pekin, “İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekâsıdır. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim öğretim yuvasıdır. İnsanın yetiştirildiği yerdir. Okula gelmek, ondan yararlanması insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Atatürk bir sözünde, “İlk ilham ona baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından eğitiminden alınır” demiştir. Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve bilginin ışığında aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle, 2023 - 2024 Eğitim - öğretim yılında öğrencilerimize yeni başlangıçlar, yeni bakış açıları, yeni değerler, eski ile harmanlanmış yeni bilgilerle dolu bir yıl geçirmenizi diliyorum.  Tüm öğretmen ve öğrencilerimize yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Okul müdürü Aslı Pekin'in konuşmasının ardından öğrenciler şiir, halk oyunları performansları ile büyük beğeni topladı.

Resmi törenin ardından, protokol üyeleri sınıflarda öğrencilerle buluştu. Öğrencilerle sohbet eden protokol üyeleri, öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday ve beraberindeki heyet, Kayışdağı Arifpaşa İlkokulu öğretmenleriyle biraraya gelerek yeni eğitim - öğretim yılında gördükleri eksiklikler ve taleplerini ilettiler.

İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail Günday, Özel eğitim, Hizmet içi Eğitim, Servis Taşımacılığı ve konulardaki bakanlığın ve müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ataşehir’de 125 devlet okulunda 59.287 öğrenci ders başı yaptı.

​​​​​​
 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir’de üniversiteye gençlik merkezi ile hazırlanan gençlerin başarısı gururlandırdıÖnceki Haber

Ataşehir’de üniversiteye gençlik merkezi...

Ataşehir Eğitim Derneği’nde Şerare Genca Genç DönemiSonraki Haber

Ataşehir Eğitim Derneği’nde Şerare Genca...

Yorum Yazın